Foccacia med rug og rapsolie

Hvis jeg skal bage meget brød, til mange mennesker, til meget mad, bager jeg næste alt tid det her – og det vækker lykke. For med dets sprøde, fede og salte skorpe, kombineret med dets seje krumme, fungerer det perfekt sammen med stort set alt salgs mad – og denne udgave med rug, surdej og rapsolie nærmes inviterer til efterårs-simrerette med eller de fantastiske grøntsager der er lige nu.

Til en god stor bradepande

(her bliver meget brød – men det egner sig godt til at fryse ned – men ikke til at ligge i brødkassen for længe!)

1,5l. vand

225ml sudrej/Biga  (klik hvis du skal have hjælp til det der med surdej og biga´s)

1kg hvedemel*

½ kg rumel*

En håndfuld salt til dejen og flagesalt til toppen

15-20gr gær (gær kan justeres efter hvor god tid du har. 6timer og  surdejen klare sagerne alene)

Øko frisk koldpresset rapsolie

evt fannikelfrø, dilsfro, kommen

Køre alt med undtagelse af olie, flagesalt og frø, sammen i en køkkenmaskine – den skal køre temmelig længe så gluten i hvedemele bliver lagt og sejt, men uden af dejen blive varm. Mærk hele tiden på ydersiden af skålen om den er varm. Da der i denne opskrift er temmelig meget rug i , og rug ikke blive elastisk som hvede, kan man ikke trække den helt tyndt ud, men det kan blive meget langt derhen af

  Når dejen er klar, sættes den til side til den er hævet til dobelt størrelse, og er blank og boblende på overfladen. Herefter kommes den ud i en bradepande, hvor der er kommet lidt olie i bunden – og her fordeles den jævnt. Dejen får lov til at hæve i endnu en time eller to. Varm ovnen op til max og kom olien ud over dejen. Stik fingrene godt ned i dejen over det hele, så olien kommer ned i små “lommer” og kom til sidst flagesalt og de frø du nu finder passende til lejligheden på toppen (Både kommen, dildfrø og fennikelfrø smager helt fantastiske – believe me!)

IMG_0324

Bag hele herligheden først 10min ved din ovn max varm – sku så ned og bag brødet færdig ved 210º. Jeg bager det altid til det næsten er brændt i skorben  – for så smager det helt fantastisk.

*alt mel jeg bruger er økologisk og så friskmalet som muligt – vær opmærksom på at dit mel i skabet kan blive harsk, især hvis det er økologisk, og så smager det grimt og bittert.

Læs mere om mine bagekurser her 

Advertisements

0 Comments

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s