Kurser og Workshops

Processed with VSCOcam with f2 preset

Kurser og workshops i dyrkning og grøn og levende gastronomi.

Min kurser udspringer fra, hvad der driver mig i mit liv og hvad jeg finder meningsfyldt og sjovt at beskæftige mig med. Jeg lever af at inspirerer mennekser til at få stærkere forbindelse mellem jord og bord – af at binde land og by sammen og selvfølgelig, ved at udvikle opskrifter og skabe måltidet. Jeg bliver selv, efter mange år i køkkenet, og en opvækst på en gård, tiltagende interesseret i naturen og dens dynamikker – jeg laver kun mad ud fra råvare jeg selv har dyrker, eller selv høster – og hvis jeg ikke kan det, så tage dem ud af de hænder der har. Med mine kurser håber jeg, at kunne inspirerer på samme måde. Nedenfor findes en beskrivelser af mine grundkurser, som kører hele året. Der vil  hen over sæsonen poppe nye op, som binder sig til en bestemt aktivitet, eller grøntsager. Tilmeld dig mit nyhedbrev hvor alle kurser, middage og workshops bliver annonceret.

Sted

  • SLOW på Allegade 7, 2000 Frederiksberg
  • Drejergården, mellem Lejre og Hvalsø
  • Birkemosegaard, på Sjællands Odde (i 2017)

Pris 250kr – 550kr

Varrighed 1,5 timer – 4 timer 


 Julegave!

Giv en alternativ julegave – køb et gavekort på et kursus, eller bestil en plads og giv det som gave. Kontakt for nærmere information,


Grøn Gastronomi

Den stigende interresse i lokale råvare – særlig grøntsager, har medført en stigende intersse i tilberedningen. For hvordan bruger man egentlig bladbeder, kålrabi eller romanesco? Det handler det her kursus om – Gode sunde grøntsager, og deres vej til vores tallerken. Vi gennemgår forskellige grøntsagstyper – taler som smage, teksturer, og smarte tricks i tilberedningen. Vi går en tur i haven eller på marken, og taler ligeledes om jord og vitalitet.

Vi ender ved bordet og spiser samme de elementer vi har tilberedt i løbet af dagen.

Kurset foregår både på Drejergården ved Hvalsø og på Birkemosegaard på Sjællands Odde

Underviser Marie Hertz

Hverdage/weekender

Varrighed kl.15.00-19.00

Pris 550kr


Fermentering i glas og flaske

Lær om fermenteringens kunst – de kulinariske og sundhedsmæssige egenskaber og hvordan du selv fermenterer grøntsager, urter og drikke derhjemme.

Vi gennemgår forskellige fermenterede produkter, smager og dufter. Vi taler om levende mad, og hvad der er oplagt at fermenterer derhjemme.

Alle får handerne i fadet, når vi sammen laver en klassiske kraut eller kimshi til at tage med hjem.

Kurset foregår både på Drejergården ved Hvalsø og på Birkemosegaard på Sjællands Odde.

Underviser Marie Hertz

Hverdage

Varighed 1,5 time

Pris 350kr


Din køkkenhave  – kom igang!

Mange vil gerne tilbage til jorden – mærke dens vitalitet og selv dyrke urter og grøntsager til det daglige måltid. Men hvordan kommer man igang og hvad skal der til? Dette er en introducerede kursus for dig, der er helt grøn. Vi taler helt basisviden om dyrkning, økologi og biodynamik og det at planlægge en køkkenhave.

Vi går en tur ud og taler om jord og kompost og alle får mulighed for at lav sin egen haveplan og købe økologiske frø med hjem til sæsonen have. Dagen ender med en dejlig grøn frokost og et glas naturvin.

Kurset foregår både på Drejergården ved Hvalsø og på Birkemosegaard på Sjællands Odde.

Underviser Marie Hertz

Hverdage/weekender

Varrghed kl.2,5time

Pris 550kr