Om

Måltidet begynder i jorden, i haven og på marken. Jeg vil være tæt på – helst dyrkte og høste grøntsagerne selv – og hvis jeg ikke kan det, så tage dem ud af hænderne af dem der har, inden jeg går i køkkenet”

Marie Hertz har arbejdet mere end 15 år i madbranchen og er herudaf autodidakt kok. Hun har en samfundsvidenskabelig kandidatgrad i miljøplanlægning og sundhedsfremme og arbejder i dag som underviser på Suhrs Højskole og freelance konsulent, kok og iværksætter. Ved siden af dyrker Marie sin store have med urter, blomster og grøntsager, ligsom hun også laver madevents og eksklusive middage og gatherings.

Marie har i mange år undervist og formidlet viden og praktiske egenskaber fra jord til bord både til private og virksomheder; Have-etablering, urban farming, frøsamling, kompost, urter, grøn gastronomi, det essentielle køkken, levende mad og fermenteringens kunst.

Læs mere om kurser og workshops her

Marie etablerede i 2017 spisestedet Birkemosegaard Køkken på Sjællands Odde, sammen med sin partner Martin Kvedéris, som idag ejer og driver restauranten selv. Tanken og ideen med køkkenet var, at vise hvor ægte mad kan være iforhold til sin tid og sit sted.

Find Birkemosegaard Køkken her

Parret har etableret sig på Nordgaard på Sjællands Odde hvorfra Marie vil tilbyde mange af sine workshops. Læs mere om de aktuelle workshops her.

Marie har tidligere stiftet konceptet SLOW og FRØ (2015) sammen med arkitekt Signe Voltelen og drev frem til 2019 Det Økologiske Inspirationshus på Allegade 7, Frederiksberg.

Følg Marie på Instagram her